Friday, October 14, 2011

LESEN??



assalamualaikum dan selamat sejahtera!! hehe lame da aku x update blog ni.. ni berikutan bnyak kejadian2 yg berlaku sejak kebelakangan ni.. jadi bnyak bende yg aku nk tgk dlu berbanding blog ni..

ok al kisah kali ni adalah lesen.. tadi aku baru pergi umah keluarga reen.. pastu der la tercerita sikit tentang lesen.. apa lesen yg aku perkatakan bukanla lesen motor,kereta waima lesen untuk traktor.. tapi lesen yg aku katakan adalah lesen radio amatur..


untuk mendapatkan lesen radio amatur pula, terdapat 2 kategori yg disediakan iaitu kelas A dan kelas B.. terlebih dahulu pengguna perlulah menduduki ujian bagi mendapatkan lesen kelas B. Setelah lebih 1tahun, barulah mereka buleh menduduki ujian untuk kelas A.

jadi rasanye cukup sekadar ini... kepada reena.. rasanya mungkin ini da menjawab persoalan tadi.. dan mungkin juga dapat menambah kan input bagi pembaca yg lain.. terima kasih semua.. 73

4 comments:

  1. apa yang bangang ko letak gambar frekuensi draft ? apasal ko tak letak exact frequency that are allocated to class a dan class b ?

    ReplyDelete
  2. bila nak keluar exact punya.... class b ada ** class A ada * .... emmm interesting...

    ReplyDelete
  3. Nice blog that you have and good writing, continue and keep up a good work, sesekali boleh lepak kat blog saya korean clothing online / korean fashion online. have a nice day...

    ReplyDelete